دیه چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

    Show all

    دیه چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

    همه چیز درباره‌ی دیه

    همه چیز درباره‌ی دیه

    به زبان ساده عموماٌ در جوامع اسلامی هرگاه کسی آسیب غیر عمد به جان دیگری وارد نماید بابت جبران آن آسیب موظف به پرداخت دیه خواهد بود که شرایط دیه طبق قوانین اسلام مفصل بوده ولی به طور رایج بر مبنای قیمت صد شتر بالغ نر سالم محاسبه گشته که هرساله توسط قوه‌ی قضائیه ابلاغ می‌گردد.

    باید بدانیم که بابت نقص عضو، دیه ماه حرام جاری نبوده و دیه ماه حرام تنها برای موارد منجر به فوت محقق می‌گردد. نیز باید بدانیم که ملاک دیه ماه عادی و ماه حرام «زمان» وقوع حادثه خواهد بود اما در زمان صدور حکم قضایی، مبلغ روز دیه در نظر گرفته خواهد شد. در سال ۱۴۰۰ در ماه های عادی ۴۸۰ میلیون تومان و در ماه های حرام (محرم، رجب، ذی القعده، و ذی الحجه) ۶۴۰ میلیون تومان، برای دیه در نظر گرفته شده است.

    شرکت‌های بیمه طبق قوانین رایج مملکت در بحث بیمه و دیه عمل می‌کند. در بیمه شخص ثالث طبق قوانین اخیر، زمانی که بیمه نامه جاری شما در سال جدید نیز ادامه دارد تا زمان اتمام آن، نیاز به زدن الحاقیه نداشته و به طور خودکار دیه روز در بیمه نامه لحاظ می‌گردد. طبیعی است زمانی که بیمه نامه تمام شد برای صدور بیمه جدید می بایست طبق دیه روز بیمه نامه صادر گردد. در رابطه با سایر رشته‌های بیمه ای نظیر بیمه های مسئولیت لازم است که در ابتدای هر سال الحاقیه افزایش دیه برای این بیمه نامه‌ها خریداری شود.

    نکته مهم: حتی اگر در بیمه های مسئولیت پوشش ما به التفاوت دیه سال آینده را خریداری کرده باشیم پیشنهاد می‌گردد در سال جدید الحاقیه افزایش بیمه را خریداری نماییم.